Как да подготвим децата за семейната фотосесия

Posted on

ПОДГОТВЕТЕ ГИ КАКВО ДА ОЧАКВАТ
Децата ще се справят най-добре, ако знаят какво да очакват. Разкажете им как ще премине фотосесията. Можете да им кажете, че отивате за малко в парка, за да се снимате цялото семейство, кажете им колко време ще отнеме и това ще им помогне да се отпуснат и да се настроят в правилното мислене за фотосесията. От опит знам, че не всички деца обичат да се снимат. Не всички деца са търпеливи, някои са дори срамежливи. Не ги натискайте. Опитайте се да им направите мини фотосесия с вашия смартфон у дома. Нека детето се отпусне да стои пред камера. От опит съм се научил, че децата обичат да се гледат на снимки, особено ако им ги поднесеш по страхотен начин. Снимал съм деца, които никак не обичат да се снимат, дори някои се разплакват. След като им направя няколко снимки и им ги представя по начин, които те да харесат, нещата започват да се случват и след това дори трудно откъсваме децата от камерата в края на фотосесията.

ЩЕ БЪДЕ ЗАБАВНО!
Кажете им колко забавно ще бъде. Ще имат възможност да играят и да тичат наоколо. Идеята да стоят и следват указания за час-два не звучи забавно за никого, но ако знаят, че ще имат възможност да се забавляват, ще чакат с нетърпение сесията. Позитивните нагласи са заразни. Съветвам ви да не предупреждавате децата със заплахи и наказание, ако не дойдат с вас на фотосесията, защото това ще ги накара още повече да не искат да дойдат с вас.

НЕКА ПОКАЖАТ ЛИЧНОСТИТЕ СИ
Нека децата да покажат личността си. Ако искат да бъдат забавни или да се измъкнат за малко, оставете ги да бъдат себе си по време на сесията. Дори по време на най-кратката сесия ще можем да получим снимките, които искате. Даването на възможност на децата да бъдат себе си ги държи ангажирани в сесията и ми дава възможност да уловя най-хубавата им страна.

ВЗЕМЕТЕ НЕЩО ЗА ХАПВАНЕ
Донесете някаква малка закуска, вода и може би лакомство. Наистина е невероятно как малък подкуп ще ви позволи да получите още няколко минути. Някои деца имат нужда от малък подкуп, за да направят дадено нещо , ако вече им е омръзнало от снимките. Не забравяйте, че в горещините ще си почиваме за глътка вода или детето да хапне нещо. Здравето е най-важно все пак.

ПЛАНИРАЙТЕ НЯКАКВО ЗАБАВЛЕНИЕ СЛЕД ФОТОСЕСИЯТА
Планирайте да направите нещо забавно след вашата фотосесия като награда. Обещанието да отидете на детската площадка или да отидете на кино или да спрете за сладолед може да бъде достатъчно награда, за да помогне на детето ви да очаква с нетърпение сесията.

Детайлни статии как да се подготвим за семейна фотосесия с деца в различните възрастови групи, очаквайте в следващите статии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *