Индивидуален Фотографски курс

ИНДИВИДУАЛЕН ФОТОГРАФСКИ КУРС ЗА НАЧИНАЕЩИ

Курсът е подходящ за хора с много малък или никакъв опит във фотографията.

В този менторски курс ще научиш как да работиш правилно с фотоапарата си. Ще разбереш основите на фотографията. Ще се научиш как сам да направиш избор какви настройки да използваш и защо. Ще умееш сам да избираш правилната техника за всяко едно събитие. По време на практическата част на курса ще бъда до теб и ще ти помагам в рачлизните ситуации, а ти ще можеш да попиташ каквото те интересува още на момента. В следващите редове можете да разгледате какво покрива този менторски курс и условията за ползването му.


ДЕН 1

Модул 1: Фотографска техника (теория с практика)

1.1. Избор на фотокамера. Фотографски камери: компактни, безогледални, огледалнорефлексни, предимства и недостатъци.

1.2. Настройки на камерата, програмни режими M, AV и други.

Светата троица: скорост , бленда , чувствителност ISO.

1.3. Избор на обектив и видове обективи: фокусноа разстояние, ZOOM, стабилизация IS, фокусиране AF-MF, качества, предназначение и др.

Особености при избор на обективи според камерата.

1.4. Светлина и Видове светлинни източници: слънце, изкуствено осветление, лампи, фото светкавици и приложението им в практиката.

1.5. Видове филтри – UV, ND, CPL …

1.6. Аксесоари: рефлектори, чадъри, софтбоксове, раници, стативи, грипове и т.н.

Модул 2: Основни фотографски практики

2.1. Основи на композицията: Избор на обект. Избор на гледна точка. Преден и заден план. Дълбочина на пространството (DOF). Правило на третините, водещи линии, и др.

2.2. Пейзажна фотография: необходима техника, настройки на камерата, ефектни снимки.

2.3. Портретна фотография: детски, художествени и модни портрети, обективи, осветление, композиция.

2.4. Репортажна фотография: събития, необходима техника.

2.5. Туристическа фотография, избор на техника.

2.6. Как да снимаме при ниска осветеност и през нощта, необходима техника, настройки на камерата. Нощен градски пейзаж, нощен градски портрет. Заснемане на движение. Бързодвижещи се обекти. Проследяване, фиксиране и размазване на образа. Особености, необходима техника.

2.7. Снимане на бързо движещи се обекти: спорт, деца, диви животни, и др.

ДЕН 2

Модул 3: Практика

Практиката се извършва в реална среда, като се комбинира с Модул 4. Работи се с фотоапарата на ученика, за да може реално да тества и усвои научените неща от теоретичната част. От първия ден се уговаряме в коя област ученикът иска да изкара практиката си, за да уточним и място за практикуване.

Модул 4: Споделяне на личен опит и съвети

3.1. Как да снимаме в определена ситуация;

3.2. Възможност за индивидуални въпроси;

3.3. Съвети за избор на техника за различните нужди.


Цена на курса: 199лв /Включва около един час теория първия ден и до два часа практика следващия ден*/
*Часовете могат да се комбинират в един ден по желание.

Курсът се провежда на територията на гр. Горна Оряховица и региона. Провежда се в удобно време и за двама ни. Тъй като курсът е индивидуален, можем да го проведем където и когато пожелаем. Не се полага изпит след приключване на курса.

Свържете се и попитайте за подробности: 0888793438 +Viber, WhatsApp, с формата за контакт в сайта или чрез лично съобщение във фейсбук страницата ми RRusev Photography


NB! Курсът е направен с цел всеки да може да разбере как работи фотоапарата, да подобри възможностите си и да разбере повече за фотографските тънкости от практиката на професионалист.

RRusev Photography си запазва правото да прави промени без предупреждение.


Може би намерихте страницата след като потърсихте: фотографски курс, фото курс, фотографски курс горна оряховица, фотографски курс велико търново, фотографски курс габрово, фотографски курс севлиево, фотографски курс русе, фотографски курс плевен, фотографски курс търговище, фотографски курс стражица, фотографски курс лясковец, фотографски курс арбанаси, фотографски курс дряново , фотографски курс трявна, фото училище, фотографски училище, фотографско обучение