Продуктова фотография – Защо е важна за Вашия бизнес?

Posted on

Определено има неща, които трябва да направите като търговец, за да увеличите максимално печалбите си. Едно от най-важните неща, които можете да направите, е да инвестирате в професионална продуктова фотография.

За много фирми, които предлагат продукти за клиенти, качествената фотография е един от най-важните фактори, които определят успеха на продуктовия маркетинг. Силата на изображението е несъмнено, особено за онлайн реклама. Показването на висококачествени снимки на продукти на вашия уебсайт или страници в социалните медии увеличава шанса за високи продажби. Потребителите винаги ще бъдат привлечени от снимката, преди да прочетат текста на страницата. Това означава, че е важно да се уверите, че изображенията на вашите продукти са приятни за окото и имат отлично качество.

Какво е продуктова фотография?
Продуктовата фотография е фотография за търговски цели. Фотографът прави снимките, за да представи продукта в най-добра светлина, така че да изглежда представително за това как изглежда с просто око и така да изглежда привлекателно за клиента. Продуктовата фотография може да се използва за маркетингови кампании, както и продуктови страници и дори публикации в социалните медии.

Качеството на снимката на продукта отразява имиджа на вашата марка.
Продуктовата фотография може да се счита за дългосрочна инвестиция за разпознаване на вашия бизнес. Ако вашата продуктова фотография е разработена професионално, тя представя вашия бизнес на вашия клиент като професионален, ценен, креативен и иновативен. Той убеждава клиента ви, че вашата марка се грижи за техните нужди и желания, което ще ги мотивира да станат лоялни клиенти, които многократно купуват вашите продукти. Професионалната продуктова фотография не само свидетелства за качеството на вашия продукт, но и отразява достоверността на имиджа на вашата марка.

Продуктова фотография, която продава, е умение.
Продуктовата фотография използва специфични техники и професионално оборудване, за да покаже вашите продукти по атрактивен начин. Снимките също така трябва да бъдат редактирани и ретуширани, за да изпъкнат повече. От качествен фотоапарат, фона до осветлението, ще ви трябва опитен продуктов фотограф, който да гарантира, че създавате мощни изображения.

Статистика за продуктова фотография
Все още не сте убедени във високата стойност на продуктовата фотография? Ето някои статистически данни, които затвърждават значението на продуктовата фотография за вашия магазин за електронна търговия.

65% от населението учат визуално. Това означава, че визуалната информация, т.е. снимките, ще повлияе на умовете им повече от написаните думи.
90% от онлайн купувачите казват, че качеството на снимките е най-важният фактор при онлайн продажбата. Без продуктова фотография вашият бизнес ще пострада.
Добрата продуктова фотография може да увеличи процента на реализация с 30%.
75% от онлайн купувачите разчитат на снимка на продукта, за да вземат решение. Това е огромно количество клиенти, които разчитат на снимки на продукти – без снимки на продукти, представете си три четвърти от клиентите, от които губите.
Добрата продуктова фотография е с 40% по-вероятно да бъде споделяна от вашите акаунти в социалните медии. Продуктовата фотография не само увеличава процента на реализация, но и ви осигурява повишена експозиция на марката.

22% от продуктите, които се продават онлайн, се връщат, защото артикулите изглеждат различно от снимките. Правенето на професионална продуктова фотография, която разказва правилната история, задава очакванията на клиентите ви относно това, което гледат. Това също така премахва съмненията им, че продуктът няма да отговори на очакванията им.

Значението на продуктовата фотография в рекламата
Продуктовата фотография е не само от съществено значение за вашите продажби, но и за вашата реклама. Както се казва една картина струва хиляда думи; една снимка има прекрасната способност да предизвиква чувства у зрителя, без да ги предава устно. Това е необходимо за вашия маркетинг. Изображенията са бърз начин да предадете послание – не е необходимо много време, за да окаже изображение върху клиента ви.

Както споменахме, 65% от населението са визуално учещи. За да достигнете до възможно най-много клиенти, трябва да използвате продуктова фотография в рекламите си, тъй като изображенията най-вероятно ще резонират с тях, за разлика от обикновените, писмени реклами. В един все по-визуален свят важността на визуалното съдържание е от изключително значение.

Не се колебайте и се свържете още сега , за да получите персонална оферта за фотография на Вашия бизнес.

Можете да ме намерите във Facebook и Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *